Vaša košarica je trenutno prazna!

Nino – Malvazija Bomarchese
Polusuho bijelo vino
Berba: 2021
Zapremnina: 0.75 L
Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.
Pozicija i karakteristike vinograda
Vinogradi se nalaze na brežuljcima oko Buja, na 220-250 m nadmorske visine, na poziciji Bomarchese. Idealna mikroklima omogućuje dobivanje grožđa, koje pri sazrijevanju zadržava dostatnu kiselinu pogodnu za dobivanje voćnosti i uravnoteženosti vina, a mineralno tlo bijele zemlje podržava pitkost svojim izrazitim mineralnim notama.
Vinifikacija i dozrijevanje
Tjedan dana hladne maceracije u inox posudi bez fermentacije, zatim početak fermentacije, ostatak fermentacije u korištenim barrique bačvama od francuskog hrasta. Godinu dana sazrijevanja u bačvama francuskog hrasta, potom 5 -6 mjeseci dozrijevanja u boci.
Boja
Bistro, sjajna boja starog zlata sa bakrenim odsjajem
Miris
Zrelo voće i koža, slijede voćne note praćene začinskim i cvjetnim notama poput kurkume i bazge. Suha marelica se izmjenjuje s oskorušom, sve jače dominira zrela kruška, dunja, sa natruhama vanilije. Mirisi su profinjeni i jasni.
Okus
Vino je svježe, toplo, punog okusa, slasno i pitko, čvrstu strukturu podupire lagani dodir usitnjenih tanina, no vino je tečno i sočno. Zrelo žuto voće se ponavlja na nepcu, poput žute jabuke u kompotu. Nakon sočnog svježeg vala, finale ostavlja čisto mineralno nepce, te lagane natruhe arome na brandy.
Gastro preporuka
Ova ozbiljna Malvazija priziva sočna jela iz pećnice, primjerice jaču ribu intenzivnog okusa, no isto tako rado će se sljubiti uz perad, ali posebno uz fazana iz pećnice. Bijelo meso u raznim umacima, tjestenina ili rižoto s gljivama.
Berba | |
---|---|
Volume | |
Alkohol | 13.5 % |
Šećer | 3.9 g/L |
Kiselost | 5.0 g/L |
Servirati na | 11–13 °C |
Slador | |
Vinogorje | |
Kultivar | 100% Malvazija istarska |