Vaša košarica je trenutno prazna!

Chardonnay Ferné Riserva
Suho bijelo vino
Berba: 2019
Zapremnina: 0.75 L
Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.
Pozicija i karakteristike vinograda
Chardonnay se uzgaja na Bujštini, na brežuljku iznad doline Ferné, na lokaciji sa mikroklimom idealnom za uzgoj loze potrebne za vina sa osebujnim bukeom.
Vinifikacija i dozrijevanje
Masulj je podvrgnut hladnoj maceraciji 6h. Slijedi prešanje i taloženje mošta 24h, te pretok i fermentacija dijelom u inox bačvama, a dijelom u manjim i srednje velikim hrastovim bačvama u trajanju od 1 god., sa povremenim miješanjem taloga. Dozrijevanje 50 % inox i 50 % hrastovo drvo barrique, tonneaux, veliko drvo u trajanju od 2 god. (1 god. mix drvo i inox,1 god inox)
Boja
Vino je sjajne boje starog zlata, velike suze sporo klize niz stijenke i vino se teško kreće kroz čašu
Miris
Zlatna čaša pruža odmah mirise kandiranog voća, zrele dunje, zatim bijelog papra i sušene korice naranče. Arome se slažu svakim okretom čaše u ruci, tako izviru zrele note egzotičnog voća, koje se isprepliće s vanilijom i zrelim bademom. Raskošni su mirisi istovremeno i elegantni, te naslućuju veliko vino.
Okus
Kušanje nam otkriva raskošno i meko vino, skladno su izmjenjuju toplina i svježina, meki tanini drvene bačve savršeno su uklopljeni u aromatski profil. Harmoniji pridonose puni okusi zrelog žutog voća, sve arome koje smo otkrili mirisom, ponovno se pojavljuju i na nepcu. Bogato i slasno vino, koje lako klizi niz grlo.
Gastro preporuka
Ovaj zreli chardonnay traži bogatije začinjenu ribu, poput lista na maslacu, rakovi u bogatom umaku, riba iz pećnice, ali i kozice u majonezi slažu se savršeno. Uživajte ga uz pečeno pile, puricu ili pak bijelo meso i tjestenine s umacima na bazi vrhnja i sireva. Kušajte ga uz jela sa gljivama ili jednostavno uz blaže srednje stare sireve.
Berba | |
---|---|
Volume | |
Alkohol | 14 % |
Šećer | 2.1 g/L |
Kiselost | 4.7 g/L |
Servirati na | 11–13 °C |
Slador | |
Vinogorje | |
Kultivar | 100% Chardonnay |