Vaša košarica je trenutno prazna!

Cabernet Franc Contarini
Suho crno vino
Berba: 2016
Zapremnina: 0.75 L
Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.
Pozicija i karakteristike vinograda
Ovo se vino rađa na najboljem vinorodnom području Bujštine, Contarini-Brazzania, gdje se niskim prinosom po hektaru omogućava postizanje svojstava vrhunskih vina. Vinogradi su položeni poput amfiteatra i idealno koriste lokalnu klimu i mineralno tlo bijele zemlje.
Vinifikacija i dozrijevanje
Odvajanje peteljke od bobica i fermentacija masulja u inox bačvama na temp. 18- 25 °C u trajanju od 20 dana. Dozrijevanje se odvija u drvenim bačvama od hrasta raznih volumena (barrique,tonneaux,veliko drvo) u trajanju od 4 god. te još 2 god sljubljivanja u inox bačvi.
Boja
Neprobojna rubinsko crvena
Miris
Intenzivan miris tamnog bobičastog voća odmah izvire iz čaše, prije svega crnog ribiza, pridružuju se note slatkog drveta, karamele, blago tostirane crne kave, tamne čokolade, a pred kraj se nižu crni papar, miris kože i herbalne note. Utisak je guste i snažne strukture.
Okus
Nepce nam otkriva meko i toplo vino, intenzivnog okusa, snažnih tanina, gustih, koncentriranih voćnih aroma, ali isto tako je i svježe i sočno. Svi utisci ostaju dugotrajno na nepcu, sa laganim finalom na list kadulje.
Gastro preporuka
Crveno meso sa žara, s jače zapečenom koricom i paprom, idealno će pratiti ovo izražajno vino. Prekrasno će mu pristajati sočna pašticada s kaduljom, a na kraju, kušajte ga uz starene sireve.
Berba | |
---|---|
Volume | |
Alkohol | 14.5 % |
Šećer | < 2 g/L |
Kiselost | 3.5 g/L |
Servirati na | 18–20 °C |
Slador | |
Vinogorje | |
Kultivar | 100% Cabernet Franc |