Cabernet Franc Contarini Magnum

Suho crno vino

Berba: 2016

Zapremnina: 1.5 L

120,00 

Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.

Pozicija i karakteristike vinograda

Ovo se vino rađa na najboljem vinorodnom području Bujštine, Contarini-Brazzania, gdje se niskim prinosom po hektaru omogućava postizanje svojstava vrhunskih vina. Vinogradi su položeni poput amfiteatra i idealno koriste lokalnu klimu i mineralno tlo bijele zemlje.

Vinifikacija i dozrijevanje

Alkoholna fermentacija započinje na temperaturi od 18-25 °C, 15 do 20 dana. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se u malim hrastovim bačvama 36 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih i plemenitih aroma drveta i grožđa. Potom slijedi kupažiranje i odležavanje vina u velikoj bačvi u trajanju od godinu dana, nakon čega se ono zaokružuje i sazrijeva u boci sljedećih 6 mjeseci.

Boja

Neprobojna rubinsko crvena

Miris

Intenzivan miris tamnog bobičastog voća odmah izvire iz čaše, prije svega crnog ribiza, pridružuju se note slatkog drveta, karamele, blago tostirane crne kave, tamne čokolade, a pred kraj se nižu crni papar, miris kože i herbalne note. Utisak je guste i snažne strukture.

Okus

Nepce nam otkriva meko i toplo vino, intenzivnog okusa, snažnih tanina, gustih, koncentriranih voćnih aroma, ali isto tako je i svježe i sočno. Svi utisci ostaju dugotrajno na nepcu, sa laganim finalom na list kadulje.

Gastro preporuka

Crveno meso sa žara, s jače zapečenom koricom i paprom, idealno će pratiti ovo izražajno vino. Prekrasno će mu pristajati sočna pašticada s kaduljom, a na kraju, kušajte ga uz starene sireve.

Berba

Volume

Alkohol

14.5 %

Šećer

< 2 g/L

Kiselost

3.5 g/L

Servirati na

18–20 °C

Slador

Vinogorje

Kultivar

100% Cabernet Franc