Terre Bianche Cuvée Rouge

Suho crno vino

Berba: 2005

Zapremnina: 0.75 L

80,00 

Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.

Pozicija i karakteristike vinograda

Ovo se vino rađa na najboljem vinorodnom području Bujštine, Contarini-Brazzania, gdje se niskim prinosom po hektaru omogućava postizanje svojstava vrhunskih vina. Vinogradi su položeni poput amfiteatra i idealno koriste lokalnu klimu i mineralno tlo bijele zemlje.

Vinifikacija i dozrijevanje

Alkoholna fermentacija ovih sorti započinje na temperaturi od 25-28 °C, 15 do 20 dana. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se pojedinačno u malim hrastovim bačvama 24 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih i plemenitih aroma drveta i grožđa. Kako bi se ujedinile najbojle odlike navedenih sorti, slijedi kupažiranje i odležavanje vina u velikoj bačvi u trajanju od godinu dana, nakon čega se ono zaokružuje i sazrijeva u boci sljedećih 6 mjeseci.

Boja

Rubinska sa granatnim odsjajem

Miris

Odmah dominiraju začini, prije svega fini, usitnjeni zeleni papar, sasvim lagano, ispod blage cedrovine, kasnije se otvara tamno bobićasto voće

Okus

Svježe i oblo u isti mah, meko i skladno, začinske note zelenog papra tu se ponavljaju i zajedno sa vrlo finim taninima izvrsno suše nepce

Gastro preporuka

Crveno meso iz pečnice sa umakom od crnog vina, patka, junetina alla scallopina, suhomesnati proizvodi poput finih salama sa začinima, najfiniji stareni sirevi

Berba

Volume

Alkohol

12.5 %

Šećer

< 2 g/L

Kiselost

5.4 g/L

Servirati na

18–20 °C

Slador

Vinogorje

Kultivar

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot