Vaša košarica je trenutno prazna!

Terre Bianche Cuvée Rouge
Suho crno vino
Berba: 2005
Zapremnina: 0.75 L
Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.
Pozicija i karakteristike vinograda
Ovo se vino rađa na najboljem vinorodnom području Bujštine, Contarini-Brazzania, gdje se niskim prinosom po hektaru omogućava postizanje svojstava vrhunskih vina. Vinogradi su položeni poput amfiteatra i idealno koriste lokalnu klimu i mineralno tlo bijele zemlje.
Vinifikacija i dozrijevanje
Alkoholna fermentacija ovih sorti započinje na temperaturi od 25-28 °C, 15 do 20 dana. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se pojedinačno u malim hrastovim bačvama 24 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih i plemenitih aroma drveta i grožđa. Kako bi se ujedinile najbojle odlike navedenih sorti, slijedi kupažiranje i odležavanje vina u velikoj bačvi u trajanju od godinu dana, nakon čega se ono zaokružuje i sazrijeva u boci sljedećih 6 mjeseci.
Boja
Rubinska sa granatnim odsjajem
Miris
Odmah dominiraju začini, prije svega fini, usitnjeni zeleni papar, sasvim lagano, ispod blage cedrovine, kasnije se otvara tamno bobićasto voće
Okus
Svježe i oblo u isti mah, meko i skladno, začinske note zelenog papra tu se ponavljaju i zajedno sa vrlo finim taninima izvrsno suše nepce
Gastro preporuka
Crveno meso iz pečnice sa umakom od crnog vina, patka, junetina alla scallopina, suhomesnati proizvodi poput finih salama sa začinima, najfiniji stareni sirevi
Berba | |
---|---|
Volume | |
Alkohol | 12.5 % |
Šećer | < 2 g/L |
Kiselost | 5.4 g/L |
Servirati na | 18–20 °C |
Slador | |
Vinogorje | |
Kultivar | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |