La Vie En Rosé

Pjenušavo ružičasto vino kzp, brut nature

Berba: 2019

Zapremnina: 0.75 L

25,00 

Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.

Pozicija i karakteristike vinograda

Na poziciji Terre Rosse, kod Petrovije (blizina Umaga) rastu na crvenici obje genetski vrlo bliske, a opet različite sorte Teran i Refošk. Obje sorte imaju visoke kiseline i velik udio antioksidanta, te daju svježa, okrepljujuća i dugotrajna vina. Niski prinos dodatna je garancija za kvalitetu aroma i mogućnost dugog odležavanja ovih vina.

Vinifikacija i dozrijevanje

Prerada brza bez maceracije i lagano prešanje, fermentacija na 12-14 °C Dozrijevanje u inox bačvama do 5mj. Sekundarna fermentacija (Liqueur de tirage) – klasična metoda vrenja u boci 2,5 – 3 godine. Degorgement (Liqueur d’expedition): nadopunjavanje sa istim pjenušcem bez drugih dodataka.

Boja

Sjajno ružičasto-rubin crvena boja, bujna i postojana pjena, mjehurići su sitni i fini, izuzetno trajno perlanje sa dna čaše.

Miris

Voćno na prvi nos, jagodno i na maline, mirisi ostaju svježi, jasni i postojani kroz duže vrijeme

Okus

Suho, svježe, sa čvrstom kičmom, koju podržava i mineralnost u balansu je sa jasnom voćnošću i toplinom vina. Jagodne arome ponovo se ponavljaju i na kušanje, a uz njih ubrzo se osjete blage note citrusa. Pred kraj cvjetno, na latice ruža, sočno i pitko, ostavlja čisto nepce.

Gastro preporuka

Aperitiv, hladna predjela od mesnih narezaka, poput pršuta i buđole, zatim šunka pečena u kruhu, te tjestenina sa svježim sirom i pancetom, ali i rižoto s kozicama i narom.

Berba

Volume

Alkohol

12 %

Šećer

3.9 g/L

Kiselost

6.8 g/L

Servirati na

6–8 °C

Slador

Vinogorje

Kultivar

30% Teran, 70% Refošk