Petit Verdot Contarini

Suho crno vino

Berba: 2015

Zapremnina: 0.75 L

50,00 

Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.

Pozicija i karakteristike vinograda

Ovo se vino rađa na najboljem vinorodnom području Bujštine, Contarini-Brazzania, gdje se niskim prinosom po hektaru omogućava postizanje svojstava vrhunskih vina. Vinogradi su položeni poput amfiteatra i idealno koriste lokalnu klimu i mineralno tlo bijele zemlje.

Vinifikacija i dozrijevanje

Odvajanje peteljke od bobica i fermentacija masulja u inox bačvama na temp. 18-25 °C u trajanju od 20 dana. Slijedi prešanje i završetak fermentacije (uključujući i malolaktičnu) u inox bačvama do kraja prosinca.Dozrijevanje u drvene hrastove bačve raznih volumena (barrique,tonneaux,veliko drvo) u trajanju od 4 god. te još 2 god sljubljivljanja u inox bačvi.

Boja

Tamna neprozirna rubinska crvena boja sa granatnim odsjajem na rubovima. Gusto vino ostavlja mnoštvo suza raznih veličina na stijenkama čaše, klize u više navrata raznim brzinama.

Miris

Isprva ozbiljne jasne note pržene kave domniniraju, te polako puštaju mjesta aromama klinčića, cimeta i kože. S vremenom, kako vrtimo tešku čašu, pridružuju se elegantne note prezrelog šumskog voća, ribizla, kupine, kasnije marmelade od šljive. Pred kraj prepoznajemo vaniliju, badem i sasvim na kraju list sušene kadulje. Složenost, zrelost i elegancija aroma najavljuje ozbiljno vino.

Okus

Gusto i moćno zauzima nepce od prvog gutljaja, a mekoća i toplina savršeno je balansirana sa svježinom i zaobljenim ali jasnim taninima. Arome kave, vanilije, kože i zrelog bobićastog voća sa začinskim aftertasom u skladu su sa najavljenim mirisima. Vino je sočno, snažno ali izrazito meko u isto vrijeme. Gotovo savršeno harmonično, pri čemu će taj utisak vremenom samo rasti, jer vino je na početku svog dugog života.

Gastro preporuka

Gastro preporuka: Dugo odležani odresci prekrasno će se složiti uz ovo veliko vino, crvena mesa sa žara, divljač s vinskim i začinskim umacima lijepo prate ovaj rijedak primjerak Petit Verdota. Dimljeno meso, dobre zrele kobasice, treba isto tako sljubiti kao i srelije sireve poput Stiltona.

Berba

Volume

Alkohol

15 %

Šećer

3.3 g/L

Kiselost

6.3 g/L

Servirati na

18–20 °C

Slador

Vinogorje

Kultivar

100% Petit Verdot