Syrah Contarini Riserva

Suho crno vino

Berba: 2011

Zapremnina: 0.75 L

40,00 

Boce zapremnine 0.75 L i manje šalju se isključivo u paketima po 6. Moguće je kombinirati više različitih proizvoda. Magnum boca (1.5 L) i Jeroboam boca (3 L) pakiraju se zasebno i svaka čini jedan paket.

Pozicija i karakteristike vinograda

Ovo se vino rađa na najboljem vinorodnom području Bujštine, Contarini-Brazzania, gdje se niskim prinosom po hektaru omogućava postizanje svojstava vrhunskih vina. Vinogradi su položeni poput amfiteatra i idealno koriste lokalnu klimu i mineralno tlo bijele zemlje.

Vinifikacija i dozrijevanje

Alkoholna fermentacija započinje na temperaturi od 25-28 °C, 15 do 20 dana. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se u malim hrastovim bačvama 18 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih i plemenitih aroma drveta i grožđa. Potom slijedi kupažiranje i odležavanje vina u velikoj bačvi u trajanju od godinu dana, nakon čega se ono zaokružuje i sazrijeva u boci sljedećih 6 mjeseci.

Boja

Gusta tamno rubinska

Miris

Izrazito ljupko i voćno na prvi nos, jagodno i na maline, zatim dolaze pržene note, klinčić, korijen sladića, miris na sol i na divljač se probija, te kasnije dolaze natruhe cvjetnih latica ruža i ljubićica, finale na amarena zrele višnje

Okus

Izuzetno mekan, obal, svjež i dosta topao, lagana prividna slatkoća tanini jako zaobljeni, voćan na jagode i trešnje

Gastro preporuka

Pored široke palete crvenih mesa, posebno dobro stoji uz divljač, medvjeda, divlju svinju, jelena, ali isto tako uz sušene kobasice, stariji pršut, starije sireve, te spear ribs-jako reš pečeno, karamelizirano na južnjački (USA), te slastice od tamne čokolade (muffin, souflé) sa mogućim dodatkom chilija ili cvijet soli Najbolji Syrah u Istri

Berba

Volume

Alkohol

14.2 %

Šećer

< 2 g/L

Kiselost

5.5 g/L

Servirati na

18–20 °C

Slador

Vinogorje

Kultivar

100% Syrah